28 Mart 2012 Çarşamba

Someday...



Seyahat bir ihtiyaçtır. Her ne kadar insan giderken sıkıntılarını da bavuluna koyar öyle gider dense de ben bu lafa hiiiç inanmam. Bir kere gitmeye karar vermek, hazırlık yapmak rezervasyonları yapıp son eksikleri kontrol etmek bunların tamamı bana gitmiş kadar mutluluk verir.
Gidince kendimi zaten hep oralardaymış gibi hissederim. Yada daha dün ordaymışım gibi olur. Ben kendimi yerli moduna sokup o vıcık vıcık turistlerin arasından soyutlarım.
Daha önce gitmediğim bir yere gitsem bile her zaman yerlilerinin gitiiği yerleri bulup onlara giderim. Must see listesine tabii ki uyarım ama önüme gelen içi turist dolu restaurantlara girmem. Böylece kendimi "ora lı" hissederim. Çok uzun yürürüm mesela. İstanbul da yürümeyi sevsemde fırsatım olmuyor diyeyim ....Ama gidince ölene kadar yürürüm. Hiç bir sokağı ve detayı kaçırmamak için.
Şimddiiiiii bahar geldi gitmeli , gitmeli amaaaa gidemem. Bu ara olamaz. Ben de internette araştırma yapıp gitmek istediğim yerleri çalışıyorum. Sonun da gitmiş kadar olurum ama mutlaka giderim.
İşte o gün geldiğinde size bir seyyah olarak çok güzel yazılar vaad ediyorum.
Şimdi bu da nereden çıktı demeyin bu biraz da olsa günah çıkartma yazısı oldu farkındayım blogumu boşladım bu aralar ama sözzzz dönüşüm muhteşem olacak.
Okunmak ve yorumlanmak üzere ...................   : ))

23 Mart 2012 Cuma

Yayoi Kusama

http://www.yayoi-kusama.jp/e/information/index.html

Tanışmanızda fayda var. 83 yaşında ve üretmeye devam ediyor : )
Bazılarına ders olsun yaniiiii


10 yaşında resimleri dikkat çekmiş ve dolu dolu yaşamış. Ne diyelim ona "iyi ki doğdun" diyelim bugün doğumgünü.Kendimize de üretelim hiiiiç yaşlanmayalım diyelim : ))

21 Mart 2012 Çarşamba

FUN FUN FUNNNNNNN


Ciddi bir şekilde oturup yazamadığımın farkındayım. Ama yakında sözzzzz güzel yazılar gelecek. Şimdilik just for fun .......................


Doğru söze ne denir : ))



Best bridal shower ever : )) Ben de istiyorummmmmmmmmmmmmmmm



Bu da beni çok güldürdü : )) Affına sığınarak anneciiiiiiimmmm yayınlıyorum. Ama inanın anneme böyle bir çerçeve falan filan yapanımız olmadıııııı


Fotoshop falan değilllllll : ) Enjoyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

16 Mart 2012 Cuma

Daniel Quinn........Nice to meet you


Hani bir kitap okudum hayatım değişti yada abartmıyalım hayata bakış açım değişti denir ya. İşte tam öyle bir kitap tavsiye edeceğim. Ben yine sindire sindire okuyorum. Aldığımda dalga geçmiştim eşimin adı İsmail          " hehh bak sonunda senin kitabını aldım okuyup anlıyacağım seni....."
Ama kitap müthiş. Ben ilk başta  geyik yaptık o ayrı ama kitap gerçeten çok etkiledi beni. Meğer bu eski bir kitap bile sayılır üstüne üstlük devamı yani  serisi var ve henüz onlar türkçeye çevrilmemiş. Okurlar dünya çapında  " friends of İshmael "diye bir organizasyon bile kurmuşlar. Daniel Quinn ile yeni tanıştım ama çok da iyi oldu . Kitap gerçekten etkileyici..........Okunmalı derim.

14 Mart 2012 Çarşamba

Just Smile : )



Bu hale gelmiş bir dönemi yaşıyoruz. Duvarda böyle bir tabela olmasına gerek yok ki. Zaten insanlar gülümsemiyor. Herkes asık suratlı. Değil tanımadığın , aynı apartmanda oturan komşular birbirine selam vermiyor. Yine de komik tabela.....................

13 Mart 2012 Salı

Özgürlük, Adalet vs. vs........



Bu soru biraz ağır kaçtı OK farkındayım. Yooo daha hiç öyle bir şey hissetmedim diyen kesim size sesleniyorum : Keyfinize bakın ama bilin ki hiç farkına varmadan geliyor bu his insana. Hatta bazen korku filimlerinde ki caniler gibi boğazınıza çöküyor.
Benim dönüm noktalarımdan birisi yani bu hissin DANK ettiği zamanın şu olduğunu fark ettim. Ben eskiden haberlerle ilgiliydim ama çok ta içine girmezdim ne bileyim belki de umursamaz bana ne der ve - eeee akşam nereye gidiyoruz der geçerdim. Ama bir gün baktım ki özellikle Türkiye de olan haksızlıklar  yanlışlıklar beni etkilemeye başlamış sinirlendiriyor bile. Oralara buralara şikayet yazıları yazmalar etrafla paylaşmalar falan hep bu farkındalıktan sonraya denk geliyor.
Mesela bugünler de yine çalkantılı günler geçiriyoruz. Gazetecilerin tutuklanmasına alışmış gibi bir hale gelmişken çok şükür serbest kalmalar başladı. Devamını bekliyoruz. Bu adaletsizliğe bir son verilmeli artık. Bir memleketin gazetecisi ve milletvekili seçilmişi bile Silivride yatıyorsa Vayyy halimize. Ama umudumuz var tarih tekerrürden ibaret ne diyelim hepsinin sırası var. Nasıl şimdi O kitaplar nasıl yakılmış diyorsak ileride de o yazarlar nasıl içeri alınmış diyeceğiz. Korkunun ecele faydası yok . Baskıcı rejimler ne yaparlarsa yapsınlar zamanı gelince nasıl devriliyor örnekleriyle dolu etrafımız. O günler de gelecek.


Şimdi bu kadar politik görüş paylaşmak yeter . Sonuç bu beni bağlar..........bağlar mı dersiniz bu kadarcık yazmak anarşist mi yapar beni yoksa çete kurmaya çalışıyor falan olurmuyum........................
Benim derdim yok çete mete istemem de kurmamda ....for your info. Benim derdim güzellikleri paylaşmak zevk almak sizlere de haberiniz belki olmamıştır diye düşünerek bulduğum güzellikleri sunmak. Evet canım bu kadar benim tek derdim bu. Yoksa yeteri kadar karamsar iç bayıcı kıyıcı sinir edici haberlere zaten boğuluyoruz bir ben eksik kalayım..............
Ben bu penguen gibi fotograf makinamı alıp bavulumu da alıp mümkünse kaçayım sonra da sizlerle paylaşayım. Bayıldım bu fotoya resmen poz vermiş gibi değil mi şabalak.....


Efendiiiim şimdi de yeni bir film paylaşayım dedim . LORAX bu yeni karakter sanırım bu yazın karakteri olur eee baksanıza Lorax konseptli partiler bile yapılmaya başlanmış.Bakalım bize ne zaman gelecek. Bu arada ben de gittiğim bir filmi paylaşayım: George Clooneyyyyyyyyyyyyyy...................uğruna koşa koşa gittiğim film





Bir kere tekrar tekrar aşık olmama sebep oldu. Oyunculuğuna oyunculuğuna...........Hanımlar gözümüz gönlümüz açılsın diye gidecek seniz III IHHH yanlış film . Bu filde George hafif şabalak şapşal eee bir de üstüne üstlük aldatılmış. Ama süper girmiş karaktere............pantolonu robadan.........sakil bir koşma......... şaşkın bakış.................İşte aktör dedirtti bir daha. Bazı yerlerinde bizimkiler oynasaydı böyle bir karakteri dedim aklıma gelen ler uffffff içler acısı. Ama George ......................işte star ............işte aktör.........işte .........................işte işte. Sonuç yine de gidilesi..............Enjoy.

9 Mart 2012 Cuma

Sometimes...Suggestivo...........*



Bazen karşınızdaki insandan hiiiiç beklemediğiniz bir davranış görürsünüz. Size değildir o hali kendinedir.
Bu resimde ki gibi atak ve yırtıcı olan bu hayvanı bu haliyle yakalamış olmak bir mucize olsa da yakalanmış işte. Teslim olmuş ve yorgun . Ayrıca dünya falan da hiiiiiç umurunda değil. Ondan beklenen gelen fotografçının kokusunu kilometrelerce uzaktan alıp atağa geçmesi değil mi?
Demek ki her canlıda olabiliyor bu hal : ) Bu günlerde aynı ben.
* Suggestivo : şaşırtıcı.

7 Mart 2012 Çarşamba

Georgeeeeeeeeee

Gazetede bir haber vardı bugün. Türk kadınları George Clooney hayranı çıktı diye. Efendim yapılan araştırmaya göre ispatlanmış ta bir de haber olmuş. Ama işin aslını atlamayalım " Türk kadınları bu işi biliyormuş"



Nasıl olmasın ki............ Adam sevimli. Heeee siz katılırsınız katılmazsınız o ayrı . Ben paylaşayım dedim. Sevenlerin içi açılsın diye..........


Ben kendisini taaaaa "Roseanne" adlı diziden beri takip ederim . O dizide de sevimli fabrika müdürü olmuştu. Dizide hepsi ona hayrandı ama işin aslı o zaman çirkin bile denilebilirdi. Sonuç adam şarap gibi yıllandıkça ...

4 Mart 2012 Pazar

Bilge ........der ki.........


Bu cümlenin altında çok şey yatıyor. Her yaşa hitab ediyor. Her durumu anlatıyor ben ce. Nasıl mı?
Öğrenciye diyor ki ÇALIŞ yarınını garantiye al, Ergene diyor ki saçmalama dikkatli ol. Yetişkine diyor ki sen de gördün bari şimdiden sonra ayağını denk al. Yaşlıya diyor ki yaşa bundan sonra keyfini sür hayatın.
Kıssadan hisse : Hayatının kıymetini bil , kendini her yaşta geliştirmeye devam et. Öğrenmenin sonu yok hatta çok ileriki yaşlarında bile olsan ne işime yarar ki deme, öğren bu seni bunamadan koruyan tek ilaç olacak.
Kendini mutlu etmeyi bil, kendine zaman ayırmayı becer unutma ki sen mutlu olursan etrafına mutluluk verirsin yoksa...... şağlığına dikkat et seneler çabuk geçiyor unutma.
Bugün ne yaparsan yap yarın işine yarayacak yada seni zarara sokacak unutma.

Diyen bilge , ona sorulduğunda sen ne yaptın bu dediklerini gerçekleştirebildin mi dediklerinde : Önce bir iç çekmiş ve
 - Ben yapamadım ama inanıyorum ki bu dünyada herkesin bir varoluş sebebi var benim ki bu dersleri çıkartıp bilmeyenler aktarmakmış. Benden geçti demiyorum o yüzden, diyorum ki ben görevimi yerine getirdim sıra sizde bakalım neler değişecek hayatınızda. Umarım faydalı olmuşumdur der ve gözlerini kapar.
Meditasyonuna  devam eder kimbilir bir sonra ki dersi ne olur. Ama ne mutlu ki paylaşmayı bilebilmiştir.
Have fun.

2 Mart 2012 Cuma

VISUAL PRESENTATION



Daha güzel bir tanıtım olmaz.Olamaz hele günümüzde hayatta kalmaya çalışan bir kütüphaneysen ....