23 Aralık 2010 Perşembe

TRUFFLE..... WHAT A LOVELY WAY TO .....

Truffle diye çirkin bir mantar var. Bu mantar müthiş bir esans ve lezzete sahip. Çok da zor bulunuyor. Kıymetli av köpekleri  toprağın 15-20 cm.altında bulunan bu hazinenin yerini gösterince avcı sanki çok ince kırılgan bir cam çıkartıyormuş gibi mantarı bulup bir beze sarıyor. Öyle mantar deyip geçmemek lazım fiyat inanılmaz zaten bu yüzdendir ki lüks restorantlarda garson gayet havalı gelip yemeğinizin üzerine havalı bir şekilde rendeliyor. Rende fiyatı ise porsyon başına bir ana yemek fiyatı kadar.  Bugüne kadar benim tezim, bizim Karadeniz'de bu mantar kaynıyor ama sadece yaban domuzları bu lezzeti tadıyor. Yatırımcılara duyurulur araştırın ve  köşeyi dönün.
Avcı köpeği tutmazsan anında yiyor ,aynı damak tadına yaban domuzları da sahip. bu kadar lezzetli olmasına ve nadir bulunmasına rağmen dünya çirkini. Biz başka bir zenginliği yaban domuzlarına yedirirken Avustralya'lılar çitliğini bile kurmuş.Ama bu çirkin mantar başka bir güzelliğe ismini vermiş.




Bu çikolata cinsi piyasa da bulunmasına rağmen evde de yapılabilen hoş bir tat. Benim çikolata aşkımda bilinir kendimi exper olarak görürüm.Çikolata dedin mi duracaksın. Öyle kalitesizini falan sakın yemiyeceksin.
Ehhhh pahalı bir zevk diyenler ise aşağıda ki tarifi uygulasın. Hem çikolatanın dayanılmaz güzelliğine varsın hem de eşine dostuna yılbaşı hediyesi yapsın. Güzel bir ambalaj, hoş bir kart ile beraber en şık ve en ekonomik hediye olur bence. Gelelim tarife :



Malzemeler :
- 230 gr. bitter çikolata (benim tercihim nestle)
- 30 gr.tereyağ (bulabilirseniz tuzsuz olsun ama bulamazsanız da sorun değil )
-180 gr. krema
- 2 yemek kaşığı içki(Kirsch,Cognac,Grand Marnier,Kahlua hepsi tarafımdan denendi ve onaylandı.Yaratıcılığınız farklı lezzetler doğurur unutmayın)

Tereyağ ve kremayı kaynatın üzerine rendelenmiş çikolatayı döküp ateşten alıp iyice karıştırın. Tercih ettiğiniz içkiyi de katıp homojen bir hal alana kadar karıştırın.Üzerini strech film ile kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün ufak parçalar alıp elinizde yuvarlayın.Üzerini kaplamak yine zevk meselesi kırılmış hafif kavrulmuş kuruyemişler ,hindistan cevizi ,eritilmiş çikolata, kakaohepsi olur. Benim tercihim kakao.Yaparken iyi eğlenceler.
Afiyet olsuuuunnnnnnnnn............


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder